A A A

Vocht en schimmel in de woning zijn een bekend probleem voor veel huurders. Niet alleen ziet het er niet fris uit, het is ook schadelijk voor uw gezondheid. Als huurder is het belangrijk om dag in dag uit de woning te ventileren. Maar dit is niet altijd mogelijk, en zelfs wanneer huurders er alles aan doen om schimmel te voorkomen kan het probleem nog steeds opduiken.

De lokale huurdersorganisaties van Ymere hebben de afgelopen tijd op verschillende manieren aandacht besteed aan schimmelproblemen. De Waakvlam heeft de schimmelaanpak van Ymere op 4 maart besproken op de ALV. In het verleden zijn bestuursleden en vrijwilligers ook de buurten ingegaan om huurders te spreken over schimmelproblemen. Met een persoonlijke benadering zijn huurders sneller geneigd om schimmel te melden bij de corporatie.

HYA organiseerde op 21 februari een bewonersavond over schimmelaanpak. Tijdens de avond werd aandacht besteed aan de richtlijnen van schimmelaanpak. In Amsterdam zijn in 2023 nieuwe richtlijnen afgesproken tussen de gemeente en corporaties.

Lees ook dit artikel van HYA over de gemeentelijke afspraken rover schimmelaanpak

(bron: SHY Nieuwsbrief #2)