A A A

Huurdersvereniging Almere

Met onze huurdersvereniging doen wij ons uiterste best de belangen te behartigen van alle huurders van Ymere in Almere. Wij doen dit in samenspraak met Ymere, de gemeente en andere corporaties, maar ook in nauwe samenwerking met de overige huurdersverenigingen van Ymere in Amsterdam, Haarlem en Haarlemmermeer.

Ons team combineert gezelligheid met gedrevenheid. In ons bestuur is ruimte gekomen voor twee nieuwe bestuursleden. Voor het gemak gebruiken wij “hij” in de omschrijving van de werkzaamheden, maar natuurlijk geldt deze advertentie voor iedereen. Het betreft vrijwilligerswerk, waar een vergoeding voor gegeven wordt en onkosten gedekt worden. Het werk neemt gemiddeld 2 à 4 uur per week in beslag.

Huurders van Ymere zijn bezig van het binnenterrein van de Vrijmark 51-106 in Almere Haven om te toveren tot een paradijsje met ruime speelgelegenheid voor de kinderen en een grote moestuin. Ymere helpt hen daarbij, maar het gaat vooral om zelfwerkzaamheid van de bewoners. Op 13 juli van 10 tot 12 uur ’s ochtends vindt de officiële opening plaats, waarbij ook burgemeester Hein van der Loo aanwezig zal zijn.

Wethouder Julius Lindenbergh gaat de eerste bewoners van appartementencomplex De Driehoek in Almere Poort helpen. Deze appartementen zijn bedoeld voor mensen die dreigen dakloos te worden, na bijvoorbeeld een scheiding. Nadat ze hun noodopvang betrokken hadden, is het niet gelukt binnen twee jaar andere woonruimte te vinden. Op zich niet zo verwonderlijk, gezien de lange wachttijden. De wethouder heeft toegezegd ermee aan de slag te gaan. (Bron: 1Almere, 2023-06-23)

Het wetsvoorstel van minister De Jonge om huurders te beschermen tegen hoge huurprijzen door regulering van de middenhuurwoningen (808,07 tot +/- 1000,00) heeft een groot draagvlak. Het overgrote deel van Nederland wil dat de maximale huur aan banden wordt gelegd. De wet zou als gevolg hebben dat ongeveer 157.000 huurders een lagere huurprijs mogen betalen dan afgesproken met de verhuurder. 

Het verdrietige bericht dat Frans Koelink na een ziekbed was overleden heeft ons zeer geraakt. Om mensen die niet bij de uitvaart waren of Frans niet zo goed kenden een mooi beeld van hem te schetsen, plaats ik op verzoek deze integrale tekst, geschreven en gesproken door Henk Groot.

“Beste Frans, familie en vrienden, bewoners,

Frans: sinds 6 juni 2008 (15 jaar!) zeer gewaardeerd lid van het bestuur van “Onze” bewonerscommissie. Tot 2020 zeer gelukkig getrouwd met Toos, die ook zeer verdienstelijk haar steentje heeft bijgedragen aan de vele activiteiten voor de flat en haar bewoners. 

Ook Toos zullen we nooit vergeten!