A A A

Op 25 april 2012 is het al weer zeven jaar geleden dat onze oud secretaris en voorzitter van de HVA Henk Hut is overleden, zeven jaar die in een razend tempo zijn voorbij gegaan.
Ook zeven jaar waarin waanzinnig veel is gebeurd binnen de HVA gelederen, nieuwe bestuursleden zijn gekomen en gegaan, de WVA is gefuseerd en opgegaan in Ymere, een verhuizing van ons HVA kantoor naar de Clingendaellaan en veel interne veranderingen.

Een van deze veranderingen die heeft plaatsgevonden is ter nagedachtenis van Henk Hut de naar hem vernoemde Henk Hut prijs.

Deze naar Henk vernoemde prijs wordt jaarlijks aan iemand uitgereikt die door zijn of haar inzet een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de sociale volkshuisvesting of de HVA.

De prijs die wordt uitgereikt is een postuum eerbetoon aan Henk voor zijn vele en nimmer aflatende inzet voor de sociale huursector en zal dit jaar voor de 7e maal in het bijzijn van zijn naaste familie worden uitgereikt.

Waarom juist deze prijs?

Omdat deze Prijs /Oorkonde/Eerbetoon, de gedachte aan een aimabel /moeilijk/eerlijk/bevlogen mens levend moeten houden.

Ik heb zelf de eer gehad om dit mensen mens, in verschillende functies binnen de HVA te mogen meemaken en was dan ook verbijsterd om te moeten horen dat op de dag van zijn overlijden waar ik hem s’morgens nog aan de telefoon heb gehad, wel van hem heb gehoord dat hij ziek was, maar niet had begrepen dat het zo heftig was dat hij zou kunnen overlijden.

Het overlijden van Henk Hut heeft in eerste instantie een behoorlijke impact op de vereniging gehad, o.a. door het wegvallen van het enorme netwerk wat Henk had opgebouwd en waar hij van genoot om daar gebruik van te kunnen maken in het belang van de vereniging en sociale huursector.
Voor ons was het een moment waarop we begrepen dat Henk een veel grotere invloed had gehad op de vereniging dan we ooit bedacht hadden en we tot het besef kwamen dat we het nu zelf moesten gaan doen, dit is ons in de loop der jaren aardig gelukt, maar we zijn Henk zijn inbreng in het verleden nooit vergeten en daarom ook de HENK HUT prijs.

Ter nagedachtenis van

Henk Hut.