A A A

Het leek allemaal van een leien dakje te gaan, maar het punt “viering HVA 20 jaar” stond een jaar lang iedere maandelijkse vergadering als extra punt op de bestuursagenda.

We wilden niets aan het toeval overlaten en dat is gelukt! We waren 26 januari al om 12 uur bij Van Der Valk voor de laatste voorbereidingen en het begon steeds heftiger te sneeuwen. We beseften toen dat we geen invloed hadden op het weer en dat gooide bijna roet in het eten. We kregen een paar afmeldingen maar al met al viel het nog mee en kunnen we terugkijken op een geslaagde middag!! De uniforme kleding voor bestuursleden (we hebben er veel complimenten over gekregen), de locatie, de lakei die de middag aan elkaar praatte, de muziek van TwoForce, de bediening en de keuken van van der Valk, de sprekers, de gasten: alles paste naadloos in elkaar.

Om 15.15 uur trapte Piet als eerste spreker de bal in het veld met zijn opening die ons meenam naar 20 jaar HVA en ons voorbereidde op wat er die middag te gebeuren stond.

Hierna kondigde de lakei, die de middag professioneel aan elkaar plakte, “TwoForce” aan die ons tussen de bedrijven door muzikaal met evergreens en gouwe ouwe zeer goed vermaakte. Zij kregen zelfs tegen het slot nog een paar benen van de vloer, al stonden er tafels op de dansvloer.

De tweede spreker was Pieter de Jong, directeur van Ymere. Hij verwoordde ook 20 jaar HVA met felicitaties en sprak in zijn speech tevens het algemene gevoel uit dat door de maatregelen van de regering de huren straks onbetaalbaar dreigen te worden. Ook vond hij dat HVA goed bezig is en sprak uit dat de inbreng bij vergaderingen met SHY en andere participatie-vergaderingen zeer op prijs wordt gesteld.

Hierna nam Jaap Brinkman het roer van Pieter over met de aankondiging dat de Henk Hutprijs dit jaar uitgereikt wordt aan…………roffel…………………..

Pieter Jan Datema!!

Pieter Jan was zeven jaar regio-directeur van Ymere Almere en is per 1 januari overgeplaatst als regio-directeur Ymere naar Amsterdam Oost. Hij heeft veel en goed samengewerkt met HVA en hij heeft veel betekend voor de sociale woningbouw in Almere. Hij had zelf helemaal niet verwacht dat deze prijs voor hem zou zijn en bedankte, enigszins onder de indruk en onvoorbereid, maar toch nog met mooie woorden waarin hij zijn waardering uitsprak voor HVA. De prestigieuze prijs wordt ieder jaar, in aanwezigheid van de familie Hut, uitgereikt aan een persoon of instelling die veel betekend heeft voor de woningbouw. Daarom is het voor Pieter Jan des te meer een mooie afsluiting van zeven jaar Almere dat hij de prijs, in de vorm van een prachtige presse-papier, in ontvangst mocht nemen en kan hij in Amsterdam Oost zijn carrière verder uitbouwen terwijl hij denkt aan zijn werkzame tijd in Almere.

De derde spreker was Jan van de Roest, voorzitter van SHY. Hij feliciteerde HVA en sprak de wens uit dat we met zijn allen constructief verder gaan met de goede samenwerking.

Tot slot vroeg Eef Meijerman (directeur ASW) het woord,feliciteerde en bood HVA_ en ALV leden een gratis cursus aan. Maar het echte slotwoord was voor Piet Lautenbach die iedereen bedankte voor hun aanwezigheid en de mooie woorden die gesproken werden. Hij gebruikte dit slotwoord ook om de bestuursleden van de diverse bewonerscommissies uit te nodigen om in april, t.g.v. het 20 jarig bestaan, samen te genieten van een geheel verzorgd dagje uit (met partners). Een datum voor deze dag wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Toen was daar het fluitsignaal, ten teken dat de wedstrijd en de receptie ten einde waren en kunnen we terug kijken op een geslaagde middag.

We bedanken nogmaals iedereen die de moeite heeft genomen om aanwezig te zijn en ook voor alle felicitaties, bloemen en fraaie woorden die op een of andere manier tot ons zijn gekomen. En dank gaat ook uit naar de medebestuursleden. Met z’n allen hebben we er een goede viering van kunnen maken! Je zou haast wensen dat er ieder jaar zo’n middag is, maar we moeten het eerst weer verdienen………….. en dat is over 5 jaar!

Tot dan!