A A A

Gisteren 27 mei 2013 bereikte ons het bericht dat de voorzitter van de raad van bestuur Ymere de heer Roel Steenbeek deze organisatie op 30 november 2013 na 19 jaar gaat verlaten. Als HVA bestuur hebben we Roel als een Annabel en prettig mens om mee samen te werken leren kennen.

Ook in het grotere verband van de koepelorganisatie SHY, waar de HVA deel van uitmaakt, hebben we ondanks de soms stevige meningsverschillen met Roel toch altijd een voor beide partijen aanvaardbaar compromis weten te bereiken. Het zal in de toekomst met een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur aan het roer, in de eerste plaats van beide zijde een gewennings-proces vergen, maar wij als HVA bestuur stappen met open vizier in dit proces en zijn er van overtuigd dat het bestuur van de SHY dit ook zal doen.

We wensen de nieuwkomer op deze belangrijkepost bij Ymere alle succes en vertrouwen op een goede samenwerking.

Geachte relatie,
Vandaag maak ik bekend dat ik Ymere aan het einde van het jaar ga verlaten. Voor mij een belangrijke beslissing met emotionele impact. Ik ben trots op ons prachtige bedrijf en waardeer de inzet en drive waarmee jullie onze maatschappelijke ambities ook in de politiek en economische moeilijke tijden waarmaken.Ik heb deze persoonlijke beslissing al lang geleden genomen en gedeeld met onze Raad van Commissarissen. Ik wil een betere balans tussen werk en privé. Mijn leven bestaat vooral uit werken. Daarnaast heb ik behoefte aan een periode van reflectie om na te denken over een volgende stap.

Waarom nu?
De afgelopen periode ben ik bezig geweest met de herinrichting van Ymere. De ontwikkelingen in de buitenwereld maken dit noodzakelijk. Ik ben ervan overtuigd dat we door klantgerichter, efficiënter en innovatiever samen te werken onze ambities kunnen blijven vervullen. Ymere wordt een organisatie die niet meer werkt vanuit bedrijfskolommen maar in bedrijfsprocessen waarin de klant het vertrekpunt is. Afgelopen vrijdag heeft de Raad van Commissarissen groen licht gegeven voor het nieuwe besturingsmodel dat hierbij hoort. In dit model gaan we werken met een directieraad.

Ik ben hier blij mee. Voor mij is deze mijlpaal een natuurlijk moment om na 19 jaar aan het stuur bij Ymere en haar rechtsvoorgangers, het stokje over te dragen. Mijn voorzitterschap eindigt op 30 november, zodat er voldoende tijd is om een goede externe opvolger te vinden. De nieuwe voorzitter kan dan op een passend moment zijn/haar kleur geven aan de volgende ontwikkelingsfase van Ymere.

Ik vertrouw op de voortzetting van onze goede samenwerking. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Vriendelijke groeten,

Roel Steenbeek
Voorzitter Raad van Bestuur