A A A

ALMERE – Bewoners van Stationade, het gebied rond de Stationsstraat in Almere Centrum, vierden afgelopen weekeinde dat de renovatie van hun woningen succesvol is afgerond. Ymere renoveerde hier 310 woningen in acht blokken.

Er kwamen nieuwe, ruime entrees en werden de galerijen en balkonhekken vernieuwd. Ook kregen de woningen draai-kiepramen en isolerend HR++glas. Bewoners konden tijdens de renovatie actief meedenken en ondernamen zelf initiatieven om hun buurt groener en gezelliger te maken. Zo is er een gemeenschappelijk dakterras ingericht met groen en speelvoorzieningen, zijn er groene daken gekomen en andere plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.
Ymere ging twee jaar geleden in gesprek met bewoners over de vernieuwing van de woningen in Stationade. Een klankbordgroep van bewoners dacht gedurende de renovatie mee over de ingrepen en was actief bij de voorbereiding en uitvoering betrokken. Bewoners hebben nu bijvoorbeeld een videofoon, zodat ze kunnen zien wie er voor je deur staat en aanbelt.
Corio, eigenaar van de winkelpanden, deed ook mee en schilderde de overkappingen van de winkels en zorgde voor een aantal groene daken.

,,Het resultaat van de renovatie is meer dan alleen de vernieuwing van de woningen.
We zijn tijdens de renovatie met veel meer bewoners in contact gekomen”, aldus
Gert Diepeveen, manager Gebiedsbeheer van Ymere, ,,Ook hebben bewoners elkaar
beter leren kennen en zijn ze aan de slag gegaan om hun buurt groener en
leefbaarder te maken. Want hier in het centrum wordt niet alleen gewinkeld maar
ook gewoond. Het is nu de uitdaging voor iedereen om Stationade samen mooi te
houden.”