A A A

msterdams Steunpunt Wonen (ASW) 25 jaar

3 oktober 1988 – 3 oktober 2013

Ook het bestuur van HVA ontving een uitnodiging om dit feit mee te vieren! Piet, Jan, Jaap en Henk namen de trein naar een overvol Felix Meritus op de Amsterdamse Keizersgracht waar een aantal sprekers via lovende woorden hun aandeel in de feestelijkheden opeisten.

Dagvoorzitter Mercedes Zandwijk opende de middag en introduceerde Jaqueline van Loon, bestuurslid ASW, die de geschiedenis van ASW onder de loep nam, gevolgd door Anne Wilbers, directeur Alliantie regio Amsterdam, die ons meenam naar de toekomst van de woningcorporatie die onder druk staat door de ingrijpende maatregelen van de regering.

Toen was het de beurt aan Freek Ossel, wethouder van de gemeente Amsterdam, die de goede relatie van de gemeente met de ASW aanhaalde. Hij uitte dit tevens met een presentje van € 10.000 van Amsterdam aan ASW, te besteden aan wijkontwikkeling d.m.v. Buurtparticipatie.

Eef Meijerman, bestuursvoorzitter ASW, bedankte uitbundig voor deze geste!

Hierna was de beurt aan Connie Heemskerk, manager Taskforce Wijkaanpak van Ymere.

Zij vertoonde een interessante film met uitleg over diverse soorten van wijkaanpak in Amsterdam, Haarlem en Almere

Tot besluit waren er vóór de pauze nog interviews met een initiatiefnemer van “Lucas Community” over nieuwe vormen van Bewonersparticipatie en Jan van der Roest, voorzitter Stichting Huurdersverenigingen Ymere.

Na deze korte pauze volgden een masterclass “Coöperatief Denken” door prof. dr. Tineke de Moor van de Universiteit van Utrecht en daarna workshops met verschillende onderwerpen.

Ter afsluiting kwamen verschillende sprekers aan het woord;

• Emile Jaensch, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuid-Oost, over de uitdagingen voor de stadsdelen op het gebied van bewonersparticipatie

• Ankie Verlaan, voorzitter van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, over samenwerking tussen huurders en corporaties op het gebied van bewonersparticipatie in de wijk

• Een afsluitend dankwoord door directie ASW

De allerlaatste afsluiting bestond uit een hapje en een drankje.

HVA feliciteert ASW!!