A A A

Wooncorporatie Vestia blijft nog steeds als een molensteen om de nek van de overige corporaties en daarmee van de huurders hangen. zojuist heeft de rijksoverheid in een publicatie laten weten dat het lek bij Vestia nog steeds niet boven is en er rekening mee gehouden moet worden dat er ook het komende jaar weer geld voor de schuldsanering zal moeten worden betaald.

U kunt de brief van de minister hier lezen.

Datum 24 maart 2014

Betreft eerste hersteljaar woningcorporatie Vestia

Hierbij treft u ter informatie aan een brief van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) over de beoordeling van het eerste hersteljaar van woningcorporatie Vestia.
In de brief wordt een stand van zaken gegeven met betrekking tot de sanering van Vestia. Het verbeterplan is door Vestia voortvarend uitgevoerd, waardoor de financiële positie zich verbetert. Op basis van het omvangrijke negatieve volkshuisvestelijke vermogen kan het CFV nog niet uitsluiten dat corporaties nogmaals moeten bijdragen aan het verdere financieel herstel van Vestia.
Om te komen tot een duurzaam financieel herstel is een aanvulling en aanscherping van de maatregelen in het verbeterplan noodzakelijk. In een gezamenlijk traject met Vestia, WSW, CFV en ILT wordt gekeken naar verschillende varianten hiervoor, die de basis zouden kunnen bieden voor een door het CFV goed te keuren saneringsplan.
De minister voor Wonen en Rijksdienst,
drs. S. A. Blok