A A A

De BC De rode Flat is opgericht in 2005 en bestaat uit vier personen. Het is een seniorenflat met 41 appartementen gelegen in de Indische buurt. De voorzijde van de flat grenst aan de Evenaar waar inmiddels ook een Jeu de Boule baan is aangelegd waar bewoners een partijtje kunnen spelen De gemiddelde leeftijd van de bewoners is tussen de 70 en 85 jaar. De BC organiseert ieder jaar in een augustus een dag voor de bewoners. Dit doen wij op het plein voor de flat met twee grote tenten en het is ieder jaar weer een groot succes. Hetzelfde doen we met nieuwjaar dan houden we een nieuwjaarsreceptie. Omdat er in de buurt geen plek is waar bewoners samen kunnen komen is dit een goede gelegenheid om contacten tussen de bewoners te bevorderen.

De sociale controle is ook groot in de flat. De BC heeft iedere drie maanden overleg met de woonconsulente van Ymere en in de loop der jaren is er door Ymere en ander aangepast in de flat mede door de inzet van de BC die de wensen van bewoners bespreekt met de consulente. Wij zijn als BC ook zeer gelukkig met de HVA die zeer informatief voor ons is en je helpt met vragen of problemen. Iedere BC zou daarbij aangesloten moeten zijn. Wij hebben ook een brievenbus in de hal waar bewoners via een briefje hun wensen kenbaar kunnen maken of als er een klacht is die Ymere niet oplost dan nemen wij dat mee in ons overleg.

Wij hopen dit nog jaren te doen als BC in samenwerking met de HVA. Heeft u suggesties of vragen dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..