Huurders Vereniging Almere

Omdat er iemand aan uw kant moet staan.

Toewijzingsbeleid eindelijk eens afvinken.

Wist u dat wij als HVA al sinds 2017  bezig zijn om  om het toewijzingsbeleid voor een sociale huurwoning te laten wijzigen van een plaatselijk beleid in een landelijk belijd? en dat er sinds die datum nog niets is gewijzigd, waardoor het b.v. nog steeds niet mogelijk is voor kinderen om dichter bij hun ouders te gaan wonen in verband met e.v.t. mantelzorg.
Er is in het verleden door de vier grote steden afgesproken dat met de mogelijkheden voor de maatregel zou onderzoeken, maar het resultaat in 2020 is nog steeds nul. Ook Aedes heeft aan dat onderzoek deelgenomen, maar ook dat heeft helaas niet tot enig resultaat geleid.
De huidige indeling in regio’s werkt ongelofelijk beperkend. Het is uitstekend als huurders minder worden beperkt in hun woonkeuze. Ze zouden zich volgens de HVA even vrij  moeten kunnen bewegen als de eigenaren van een koophuis.
Wat volgens de HVA in dit verband ook eindelijk geregeld zou moeten worden, is de betalingen voor de inschrijving en continuering daarvan die ieder jaar opnieuw moet worden betaald om überhaupt voor een woning in aanmerking te kunnen komen, twee zaken die eindelijk eens opgelost zouden moeten worden.

 


geschreven door:
geplaatst: 18 juni 2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Huurders Vereniging Almere