A A A

De Raad van Commissarissen van Ymere heeft mevrouw mr. E.F. (Elfrieke) van Galen (1961) en de heer prof. dr. Ir. V.H. (Vincent) Gruis (1972) bij besluit op 29 oktober 2012 benoemd tot leden van de Raad van Commissarissen van Ymere.

Mevrouw van Galen
Mevrouw van Galen is vanaf 2009 toezichthouder en zelfstandig adviseur en ondernemer op het kruispunt van commercie en Corporate Social Responsibility bij The RockGroup BV. Daarvoor heeft zij gedurende 20 jaar diverse functies bij de KLM bekleed.
Mevrouw van Galen is per 1 oktober 2012 benoemd op voordracht van de Ondernemingsraad. In de Raad van Commissarissen zal haar specifieke aandacht gericht zijn op markt, innovatie en klant en heeft zij affiniteit met belangenbehartiging (in het bijzonder het belang van de Ondernemingsraad). De benoemingstermijn van mevrouw Galen loopt tot 1 oktober 2016. Daarna is éénmaal herbenoeming voor een periode van maximaal 4 jaar mogelijk.
Mevrouw van Galen volgt de heer W.H. (Willem) Brethouwer op, die wegens het aflopen van zijn benoemingstermijn afscheid neemt.

De heer Gruis
De heer Gruis is sinds 2011 Hoogleraar Housing Management aan de TU Delft. Voor die tijd heeft hij verschillende wetenschappelijke functies gehad. Ook was hij van 2007 – 2010 lid van de Commissie Aedes Code.
De heer Gruis wordt per 1 januari 2013 benoemd op voordracht van de Samenwerkende Huurdersorganisaties Ymere en heeft, ook door eerdere toezichthoudende functies bij andere woningcorporaties, ervaring met de wisselwerking tussen het toezichthouderschap en de belangenbehartiging door de huurdersorganisaties. Zijn aandacht zal in het bijzonder gericht zijn op de volkshuisvesting.
De benoemingstermijn van de heer Gruis loopt tot 1 januari 2017. Daarna is éénmaal herbenoeming voor een periode van maximaal 4 jaar mogelijk.
De heer Gruis volgt de heer mr. A.W. Kouwets op, die wegens het aflopen van zijn benoemingstermijn afscheid neemt.