A A A
De energietarieven rijzen de pan uit en veel mensen hebben moeite om hun rekening te betalen. Gelukkig zijn er wat lichtpuntjes, die zelfs uw factuur wat lichter maken.
  1. Zoals u hopelijk weet, kan een huishouden met een laag inkomen een energietoeslag aanvragen van 800 euro. Tot mijn verbazing lees ik dat veel huishoudens deze aanzienlijke meevaller nog niet hebben aangevraagd. Heeft u dit inderdaad nog niet gedaan, kunt u op de site van de gemeente Almere kijken of u in aanmerking komt en deze dan alsnog aanvragen.
 
  1. Ook is besloten dat per 1 juli 2022 de btw voor het energieverbruik wordt verlaagd van 21% naar 9%. Helaas is dit slechts tijdelijk, tot 31 december 2022. Toch een half jaartje voordeel!
 
  1. De vermindering van de energiebelasting is dit jaar met 220 euro verhoogd. Ik snap dat u deze zin misschien 2x moet lezen, maar het komt erop neer dat op de jaarrekening een hoger bedrag aan energiebelasting in mindering wordt gebracht. Nog anders gezegd: u betaalt 220 euro minder!
 
  1. En tot slot: Het is nog steeds mogelijk de energiecadeaubon van 90 euro te claimen bij het Energieloket! Laat deze niet liggen, er zijn heus leuke artikelen mee te verkrijgen!
(Bron: Business Insider Nederland, 24 juni 2022; Almere Deze Week 22 juni 2022; almere.nl)