A A A

Informatiebijeenkomst

Bezwaar maken tegen de huurverhoging kan lonen

De jaarlijkse huurverhoging is afhankelijk gemaakt van het inkomen. Daardoor kan uw huur dit jaar met een percentage tussen de 4% en 6,5% worden opgetrokken. Doordat de Belastingdienst veel fouten maakt, klopt ook het huurverhogingsvoorstel van de verhuurder vaak niet. Bezwaar maken kan lonen. Kom naar de informatiebijeenkomst, georganiseerd door de Woonbond samen met de lokale huurdersorganisaties (Huurdersvereniging Almere, Huurdersorganisatie Goede Stede Almere en de Huurders Belangen Vereniging de Alliantie Almere).

Op maandag 27 mei in partycentrumSpotlight, te Almere. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 22.30 uur. Voor huurders van Goede Stede, Ymere en de Alliantie is de toegang gratis. In verband met de organisatie vragen wij wel of u zich van te voren aan wilt melden.

Behalve dat de Belastingdienst fouten maakt bij het leveren van inkomensindicaties, blijkt ook dat ze voor 20% tot 30% van de huurwoningen helemaal geen indicatie kan leveren. De verhuurders kunnen voor die woningen dus geen extra inkomensafhankelijke huurverhoging vragen. En is er in de praktijk sprake van een behoorlijke willekeur. De ene huurder krijgt wel een extra huurverhoging, de ander niet.

Veel huurders zijn verbaasd over de huurverhogingsbrief van hun verhuurder. Niet alleen vanwege de hoogte van de nieuwe huur, maar ook om andere redenen. De verhuurder gaat uit van het inkomen van 2011, maar wat als het inkomen in de tussentijd is gedaald? En wat als de samenstelling van het huishouden veranderd is, of als de verhuurder een hoger percentage vraagt dan wettelijk is toegestaan? De Woonbond is vanwege de enorme chaos bij deze huurverhogingsronde een voorlichtingscampagne begonnen. Via plaatselijke huurdersorganisaties wordt informatie verspreid, er worden in alle provincies voorlichtingsbijeenkomsten gehouden en er is een meldpunt Huurverhoging in het leven geroepen.

Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan via de website van de Woonbond, www.actiehuuralarm.nl/agenda.
U krijgt als bevestiging van uw aanmelding een routebeschrijving toegestuurd. De locatie is goed bereikbaar met OV en met de auto.

Noot voor de pers

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

 

ú Huurders Belangen Vereniging de Alliantie Almere. 036 5349889 op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

ú Huurdersorganisatie Goede Stede Almere. 036 5339996 op dinsdag en donderdag van 11.00 uur tot 13.00 uur.

ú Huurders Vereniging Almere van verhuurder Ymere. 036 5338759 op dinsdag van 15.30 tot 19.30 en op vrijdag van 10.00 tot 12.00.

ú Consulent Woonbond (Saskia Lieon), 06 29391643.