A A A

Wij hopen het van harte, de malaise in huurdersland heeft al veel te lang geduurd en moet links of rechtsom worden aangepakt, waarbij deze aanpak een eerste aanzet kan zijn om gezamenlijk , Regering, Bouwers,Huurders en corporaties, deze onhoudbare situatie uit het slop te trekken. Wij als huurdersvereniging willen dit initiatief graag het voordeel van de twijfel geven en willen ook met de corporaties mee denken hoe of we deze toch ingrijpende gedachtegang vanuit huurders perspectief een positieve start kunnen geven.

Wij hebben begrepen dat na de eersten opstart van het idee ook Ymere zich bij de “stroomversnelling” heeft aangesloten, wat ons de kans geeft om hierover met hen in overleg te treden, het klinkt namelijk prachtig dat de huurders de garantie krijgen dat de energierekening over het hele jaar genomen op nul blijft, maar de werkelijkheid wil in deze nogal eens weerbarstig zijn. We zullen daarom het geheel zo nauwlettend mogelijk blijven volgen om het belang van de huurders van Ymere zo goed mogelijk over het voetlicht te brengen.

(word vervolgd)

De Stroomversnelling, de prestigieuze deal tussen bouwpartijen, corporaties en minister Stef Blok is donderdag 20 juni in Den Haag ondertekend. De deal die goed is voor huurder, milieu en werkgelegenheid. De deal die voor 250.000 huurders woningen gaat verduurzamen. Via een innovatieve, sluitende business case slaan de corporatiesector en de bouwsector de handen in een.

Huurders krijgen door de Stroomversnelling een betere en duurzamere woning en de garantie dat de energierekening over het hele jaar genomen op nul blijft. Hiervoor investeert de bouwsector flink om de beoogde innovatie en productie te kunnen plegen. Om die slag te maken worden harde afspraken gemaakt met corporaties over aantallen. Innovatie en schaal is essentieel om tot slagkracht te komen. Een mooie deal die effectief zal bijdragen aan de CO2 reductie in de gebouwde omgeving.

Door het ondertekenen van de deal committeren betrokken partijen zich eraan om de verantwoordelijkheid te nemen voor het slagen van de deal. Wij dagen de corporaties uit om te toetsen/monitoren of de geformuleerde ambities van de corporatie binnen de Stroomversnelling worden gerealiseerd. Dat kan met het integrale instrument KWH-Duurzaamheidslabel.