Huurders Vereniging Almere

Omdat er iemand aan uw kant moet staan

Koolmonoxide in de wierden

 

 

Vandaag 20 oktober 2017 werden we als HVA bestuur opgeschrikt door een mail van de regiomanager Karin Reilingh, dat er door een medewerker van Ymere was geconstateerd dat de ramen van een woning aan de Oldewierde in Almere beslagen waren. Hij heeft daarop aangebeld om de bewoners te attenderen op het belang van een goede ventilatie. De bewoner die open deed, maakte een versufte indruk. De medewerker van Ymere heeft daarop direct de woning geventileerd en de bewoners naar buiten geleid wat natuurlijk een prima reactie is geweest.
Omdat de medewerker van Ymere vermoedde dat er koolmonoxide in de woning aanwezig was, heeft hij onmiddellijk actie ondernomen om de woning op dit uiterst reukloos en giftige gas te laten onderzoeken.
gelukkig bleek er in het woongedeelte van de woning geen koolmonoxide aanwezig te zijn, maar in de nabijheid van de verwarmingsketel bleek wel koolmonoxide gemeten te kunnen worden.

Er is direct een onderzoek ingesteld. Hierbij is een losliggende afvoerpijp in de ventilatieschacht ontdekt is, waardoor lekkage van koolmonoxide zou kunnen optreden. Ook bleek dat een ventilatiepijp op het dak was afgesloten door begroeiing met mos, waardoor de afvoer van rookgas kan worden belemmerd.

Er zijn in de woning aan de Oldewierde inmiddels een aantal maatregelen genomen, waarbij het beschadigde rookgaskanaal is vervangen, zodat er geen lekkage meer kan optreden.
In een vergelijkbaar aantal woningen in de wierden en de Langshof zijn de rookgas kanalen inmiddels uit voorzorg ook gecontroleerd en is er door Ymere besloten de toe en afvoer kanalen waarvan de vervanging gepland stond voor 2019 versneld uit te voeren .
In afwachting van de vervanging van de rookgas kanalen en de CV instalaties, worden er in de betreffende woningen koolmonoxidemelders geplaatst om eventuele problemen te voorkomen.
Hiermee is weer aangetoond hoe belangrijk het is om uw woning altijd goed te ventileren zodat ongelukken voorkomen kunnen worden.

 

 

 											

geschreven door:
geplaatst: 21 oktober 2017

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Huurders Vereniging Almere